tiistai 5. helmikuuta 2013

Paljonko tilitoimisto maksaa?

Tilitoimistojen hinnoittelu on vaihtelevaa eikä alalla ole yhtenäistä standardia mihin hinnoittelu perustuu. Osa tilitoimistoista hinnoittelee tositteiden määrä, osa tehtyjen tuntien ja osa molempien tai jonkin muun perusteen mukaan ja lisäksi on erilaisia kiinteitä perusmaksuja ja maksuja käytetyistä tietojärjestelmistä. Itse olen joutunut paljonkin vertailemaan hintoja ja alla on muutamia yleisiä vinkkejä hinnoittelutason arviointiin.

Mitä palkanlaskenta maksaa tilitoimistossa?
Palkanlaskennan hinnoittelu on tyypillisesti laskuttujen palkkojen määrään tai työtunteihin perustuvaa. Alle 10€/laskettu palkka tasolle eivät pienet yritykset pienin palkkamäärin tahdo päästä mutta realistinen taso taitaa tällä hetkellä olla pienyrityksen palkkojen osalta 10+€/laskettu palkka. Eli riippumatta siitä miten veloitus on perusteltu ei maksu per laskettu palkkapussi saisi olla merkittävästi tätä kalliimpi, ellei sitten palkanlaskenta ole jostain syystä erityisen työlästä ja monimutkaista.

Mitä kirjanpito maksaa tilitoimistossa?
Tuntiperusteisena tilitoimistohintana hintahaitari taitaa olla ainakin pääkaupunkiseudulla 45-59€/h tilitoimistotyöstä. Itse sanoisin, että olisin tyytyväinen 50€/h laskuttavaan pätevään tilitoimistoon. Tällä hintatasolla löytyy jo lukuisia hyviä vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti