tiistai 31. toukokuuta 2011

Ilmaisia kirjanpito-ohjelmia: Tappio ja Tilitin

Kirjanpidon voi toki pienessä yrityksessä tai yhdistyksessä pitää ihan paperilla tai taulukkolaskentaohjelmalla mutta jos tositteita alkaa vuodessa olemaan enemmän se käy hyvin äkkiä erittäin virhealttiiksi ja raskaaksi. Siksi kannattaa harkita ehdottomasti kirjanpidon tekemistä ilmaisella kirjanpito-ohjelmalla taulukkolaskentaohjelman sijaan.

Omakohtaisesti minulla on kokemuksia kahdesta ilmaisesta kirjanpito-ohjelmasta ja voin suositella molempia. Minusta on makuasia kummasta ohjelmasta enemmän pitää. Molemmilla ohjelmilla olen pitänyt pienen yrityksen kirjanpitoa vaivatta.

Tappio - Ilmainen kirjanpito-ohjelma
Ilmaisen Tappio-ohjelman voi kuka tahansa ladata ohjelman kehittäjän verkkosivuilta. Tappion kehittäjä kertoo olevansa ammattikoodari, joka on kehittänyt ohjelman vain harrastuksenaan omaan käyttöön ja jakaa ohjelmaa nyt ilmaiseksi. Päivityksistä ei ilmaisohjelmassa toki ole takeita mutta tällä on pärjännyt hyvin.

http://www.lahdenniemi.fi/jussi/tappio/

Tilitin - Ilmainen kirjanpito-ohjelma
Samoin kuin Tappio on Tilitinkin ilmaiseksi ladattavissa oleva kirjanpito-ohjelma. Tilitin on visuaalsisesti ehkä hieman ammattimaisemman näköinen ja sisältää joitain hienouksia mitä Tappiossa ei ole. Toisaalta Tappio on ehkä omassa yksinkertaisuudessaan aloittelijalle helpompi ohjelma mutta erot ovat tosiaan makuasioita.
http://helineva.net/tilitin/

2 kommenttia:

  1. Yksinkertaisesti halu sanoa artikkeli on ällistyttävää.

    kirjanpito

    VastaaPoista
  2. Tutustu Merit Aktivan eri toimintoihin ja mahdollisuuksiin https://www.meritaktiva.fi/kirjanpito-ohjelma/

    VastaaPoista